Sanna Hautala

Sanna Hautala

27.4.2023

Kesäloman tietohallintosijaisuus

Lomalaptop

Kesälomakausi lähestyy! Vaikka loma on iloinen ja tarpeellinen asia, joskus sen lähestyminen voi samalla tuntua varsin uhkaavalta. Lomat ovat tärkeä osa työntekijöiden hyvinvoinnin ylläpitoa, mutta kriittisten henkilöiden poissaolo tuo haasteita organosaatiolle.

Tietohallinnon ja tietoturvan tarpeista katsottuna tämä näkyy yrityksissä erityisesti silloin, kun kentän päävastuu on yksillä harteilla. Kun yrityksen toiminta jatkuu läpi lomakauden, on myös toiminnalle tarpeellisten järjestelmien, tunnusten ja yhteyksien pysyttävä käytettävissä, eikä varsinkaan mahdollisia tietoturvapoikkeamia voi jättää odottamaan asiasta vastaavan henkilön paluuta lomalta. Jokaisen tapauksen kohdalla on punnittava, häiritäänkö vastuuhenkilöä hänen ansaitulla ja tarpeellisella lomallaan, vai uskalletaanko se yrittää hoitaa vaillinaisilla tiedoilla tai jättää odottamaan. Kumpikaan ei ole ongelmaton ratkaisu, varsinkaan alalla jolla työssäjaksaminen tunnistetaan suorastaan tyypilliseksi ongelmaksi.

Remodilla tämä tuli esille suorana asiakastarpeena, ja olemmekin lähteneet vastaamaan haasteeseen. Meillä on rautaisista osaajista koostuva tiimi, ja kesäloman sijaisuuspalvelumme tarjoaa tuon osaamisen myös varsinaisen asiakaskuntamme ulkopuolelle. Palvelullamme turvataan sekä asiakasyrityksen toiminnan sujuva jatkuminen että asiakkaan IT-puolesta vastaavan henkilön lomarauha ja mielenrauha.

Sijaisuuspalvelussamme huomioidaan, että aidon hyödyn tuottamiseksi sijaisuusvalmiuden tarjoajan tulee riittävässä määrin tuntea asiakkaan järjestelmät ja sen erityispiirteet sekä saada riittävät pääsyt mahdollistamaan esiinnouseviin tilanteisiin vastaaminen. Etukäteen yhdessä lomalle lähtevän vastuuhenkilön kanssa tehty haltuunottotyö mahdollistaa riittävät pohjatiedot, ja samalla sovitaan perusperiaatteet sijaisuudelle. Kun toiminnan pohja on valmiina, voimme ottaa sijaisuusvastuun tarvittavalle ajanjaksolle ja hoidamme sovitut työt.

Entäpä Remodilla? Meillä odotetaan lomia innolla, ja lomavastuista on selvät sävelet. Työt eivät seuraa lomalle, vietettiinpä se sitten varpaat hiekassa tai sormet seuraavaa otetta kalliosta hakien. Vaiko onko sittenkin suunta museokierrokselle tai erämaavaellukselle? Kahvipöytäkeskustelut aiheen ympärillä alkavat päästä vauhtiin.

Voimmeko Remodilla turvata loman myös teille? Lisätietoja voi kysyä esimerkiksi Jon Ekbergiltä sähköpostitse osoitteesta jon.ekberg@remod.fi tai puhelimitse numerosta +358 8 613 9781. Mikäli Jon on lomalla, sähköpostit ohjautuvat hänen sijaiselleen!

Lomalla koneesta