Veli-Matti Leppänen

Veli-Matti Leppänen

2.5.2024

Remod avasi toimiston Tampereella

Remodin kasvu on jatkunut määrätietoisesti vuodesta toiseen. Vaikka toimintamme tärkein tukikohta on Oulussa, meillä on toimintamme alusta asti ollut työntekijöitä eri puolilta Suomea ja olemme aina tarjonneet monipuoliset etätyömahdollisuudet. Tunnistamme kuitenkin myös yhteisessä tilassa toimivan ja saman pöydän ääressä istuvan työyhteisön merkityksen. Moderni työnteon malli yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet joustavasti ja tehokkaasti tarjoten tuloksekasta tekemistä työntekijöiden tarpeet huomioiden. Tämän vuoksi olemme etsineet ratkaisuja tarjota Oulun ulkopuolella asuville työntekijöillemme virtuaalisen työyhteisön lisäksi uusia toimistolla käymisen ja fyysisen yhdessätekemisen mahdollisuuksia.

Tampere on paitsi hieno kaupunki ja perinteinen liikenteen solmukohta, myös yksi maamme merkittäviä IT-koulutuksen ja -osaamisen keskuksia. Siitä huolimatta olin pitkään ainoa Remodin pirkanmaalainen, ja kun rekrytointitarve kasvoi, sovimme että etsisimme tekijöitä erityisesti Tampereen seudulta. Tämä toteutui tänä keväänä, kun sain kotikaupunkiini ensin yhden ja sitten toisenkin kollegan - tervetuloa remmiin!

Tavoitteet ovat korkealla niin koko yrityksen kuin Tampereen tiimin kasvun suhteen, ja tarkoitus on kasvattaa täkäläinen porukkamme seuraavan kolmen vuoden aikana vähintään kymmenhenkiseksi. Se tuo samalla uuden haasteen toimitilavalintaan. Kymmenelle hengelle riittävä toimisto ei ole tähän hätään mielekäs ratkaisu, mutta uusien tilojen etsiminen ja niihin muuttaminen muutaman vuoden sisällä ei sekään houkuttele. Vastaus löytyi huippupaikalta rautatieaseman läheltä.

Crazy Townilla on takanaan pitkät perinteet joustavien coworking-palvelujen tarjoamisesta osana suurempaa yhteisöä. Tarjolla on enemmän kuin työhuone: yhteisöllisyyden lisäksi Crazy Townilla järjestetään monenlaisia tapahtumia ja edistetään jäsenten välistä yhteistyötä sekä verkostoitumista ja kasvua. Samalla henkilömäärän kasvun tuoma haaste hoituu kätevästi laajentamalla käytössämme olevia tiloja tarpeen mukaan. Crazy Townin Tampereen managerin Timo Lahden mukaan tämä onkin yhteisön kasvuyrityksille varsin tyypillinen toimintamalli.

Kymmenen vuotta sitten perustettu Remod aloitti toimintansa ystäväpiiristä alkunsa saaneena IT-asiantuntijoiden yhteisönä, joka ei pelännyt haasteita ja vaikeisiin tehtäviin tarttumista. Tekijää tarvitsevia vaikeita asioita riitti, ja yritys lähti kasvamaan. Itse olen ollut mukana varhaisista vaiheista asti ja päässyt osallistumaan niin tekniseen tekemiseen kuin liiketoiminnan kehittämiseenkin. Varsin pian huomasimme, että erikoistumiseksi ei riitä vaikeiden asioiden tekeminen, ja tuoreen strategiamme myötä olemme suuntautuneet entistä vahvemmin tietoturvallisen tietohallinnon palveluihin. Näemme tietoturvan olevan tietohallinnon ja koko liiketoiminnan ratkaisujen erottamattoman osa ja toisaalta hyvän tietohallinnon ydinliiketoimintaa aktiivisesti tukevana palveluna.

Viime aikoina kysyntää on ollut erityisesti projektiluontoisille palveluille tietoturvan ympärillä. Kartoitukset ovat parhaimmillaan todella hyvä tapa selkeyttää lähtötilanne, priorisoida sen pohjalta tarvittavat toimet ja viedä asioita suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti eteenpäin. Tällä hetkellä ymmärrettävästi suurta kiinnostusta herättää kesällä voimaantulevien NIS2-vaatimusten täyttäminen. Pystymme käymään asiakkaan tilanteen läpi varsin nopeasti niin, että löydämme puutekohdat nykytilan ja vaatimusten välillä, ja autamme sen pohjalta asiakasta muodostamaan selkeän suunnitelman tavoitteisiin pääsemiseksi. Samalla tietohallintotoimintamme kasvaa tasaista vauhtia, ja pääsemme huolehtimaan entistä useamman asiakasorganisaation arjen turvallisesta sujumisesta niin, että he voivat keskittyä omaan ydintekemiseensä. Tekemistä siis riittää, ja lisäkäsiä haetaan edelleen.

Arvopohjamme on alusta asti leimannut toimintaaamme. Me haluamme tehdä työmme hyvin, ottaa vastaan uusia haasteita ja oppia koko ajan uutta. Samalla on tärkeää säilyttää reilu ja helposti lähestyttävä suhtautuminen sekä asiakkaisiin että omiin työntekijöihin. Rentoa ja auttavaista työilmapiiriä ja hyvää yhteishenkeä on tärkeää vaalia tietoisesti erityisesti kasvun myötä. Tässä me olemme mielestäni onnistuneet tosi hyvin. Työhyvinvointikyselyissä annetaan nimettömänä vastatessa porukalle, työkavereille jotakuinkin täydet pisteet. Kaveria autetaan sekä työasioissa että vapaa-ajalla, ja uudet työntekijät on aina otettu hyvin vastaan ja autettu tekemisen alkuun. Yhteistä tekemistä järjestetään ympäri vuotta: pikkujoulujen ja kesäpäivien lisäksi on työntekijöiden toiveista lähteneenä esimerkiksi lautapeli-iltoja ja liikunnallisia lajikokeiluita. Samalla olemme onnistuneet keräämään riveihimme monenkirjavia ihmisiä, joista jokainen saa tulla töihin ihan omana itsenään.

Suuntamme on todettu hyväksi ja jatkamme samaan malliin eteenpäin pelkäämättä sen enempää Oulun vastatuulta kuin Pyynikin- ja Pispalanharjujen ylämäkiä - meillähän on siis myös polkupyöräetu - kuin työtehtävien tuomia haasteitakaan. Kutsuuko kuvailu? Jos tällainen puuha kuulostaa houkuttelevalta, ota ihmeessä yhteyttä! Tampereella kulkeva voi tulla vaikka nykäisemään minua hihasta Crazy Townilla, muutoin sähköposti tavoittaa sekä minut että toimarimme Jussilan Villen niin voidaan jutella asiasta lisää. Toki kannattaa kysellä myös IT-asioihin apua kaivatessaan, samaa reittiä pääsee siinäkin eteenpäin.

Veli-Matti Leppänen
veli-matti.leppanen@remod.fi

Kysymyksiin vastaa myös toimitusjohtajamme
Ville Jussila
ville.jussila@remod.fi
+358 40 7777 582

Crazy Townilla tapahtuu