Jon Ekberg

Jon Ekberg

4.10.2022

Specim - Remod globaalin pörssiyhtiön IT-kumppanina

Specimin logo

Spectral Imaging Ltd. Oy eli tuttavallisemmin Specim tuottaa nimensä mukaisesti hyperspektrikameroita ja -järjestelmiä. Omalla alallaan Specim on ehdottomia huippuja maailmanlaajuisesti, ja mahdollistaa tuotteillaan tietoa mm. tuotantolinjojen automatisointia varten tasolla, johon ihmissilmä ei edes pystyisi. Specimin kamerat ovatkin käytössä tutkimus- että tuotantopuolella kymmenillä eri aloilla ympäri maailmaa.

Specimin ja Remodin pitkäjänteisemmän yhteistyön lähtöpiste oli kehitysprojekti, jossa keskitimme huomiomme erityisesti tulevaisuutta ja kasvua huomioivaan arkkitehtuuri- ja suunnittelutyön ympäristön kehitykseen. Tavoitteena oli päästä tilanteeseen, jossa ympäristötekijät tukevat parhaalla mahdollisella tavalla Specimin kehitystä. Tähän me Remodilla tarjosimme käytännössä kartturin ja tarvittaessa apukuskeja, jottei matka pysähdy kehityksen osalta aina kun Specimin omalle IT:lle tulee muita tehtäviä eteen. Tärkeimmät tavoitteet kehitysprojektissa olivat ympäristön vakiinnuttaminen ja modernisointi sekä toimintatapojen ja prosessien jatkuvuus ja suunnitelmallisuus. Käytännössä siis halusimme luoda hyvin öljytyn koneen, joka ei pienistä nikottele ja pitää huolta, että asiakkaan keskeinen toiminta jatkuu keskeytyksettä. Hieman yli vuodessa olimme päässeet tilanteeseen, jossa järjestelmä ja ympäristöt tukivat jo arkea tehokkaasti. Näkyvyys sekä suunnat tulevaan olivat selvillä.

Asiakkuuden kehittyessä ja yhteistyömme syventyessä Remodin kenttä laajeni, ja vastuullemme tarjottiin IT:n toiminta kokonaisuutena. Nykyään yhteistyömme kattaa Specimin koko tietohallinnon päivittäisestä toiminnasta aina loppukäyttäjien tukeen - tietenkin jatkaen kehitys- ja suunnittelutyötä totuttuun tapaan. Siirtymä laajempaan yhteistyöhön oli molempien osapuolten kannalta varsin sujuva, sillä pohjalla oli yhteisen historian kasvattama vahva luottamus ja toimintamallien tuttuus. Opettelua on toki tullut molempiin suuntiin, kun IT ei enää istukaan jatkuvasti samassa toimistossa, mutta kumppanuutemme tavoite on selkeä: pidämme yhdessä huolta siitä, että Specimin ydintekeminen jatkuu keskeytyksettä.

”Yhteistyö ja sen laajentaminen Remodin kanssa on toiminut vaivattomasti alusta saakka. Ydintekeminen ja prosessit on varmistettu luotettavalla IT-tuella, joka mahdollistaa meidän päivittäisen tekemisen. Vuonna 2020 Specim liittyi osaksi Konica Minolta groupia ja Remodin avustuksella olemme pystyneet vastaamaan globaalin pörssiyhtiön vaatimuksiin myös IT-ympäristön hallinnan suhteen.”

-- Mikko Lotvonen, CFO, Spectral Imaging Ltd. Oy

Yhteisen taipaleemme alussa Specimin tavoitteena oli saada vähän ulkopuolista apua tietohallinnon kehittämiseen ja suunnitteluun. Emme olisi osanneet arvata, että teemme muutaman vuoden kuluttua kokonaisvaltaista yhteistyötä kaikilla IT:n osa-alueilla. Vaikka tavoitteet ja yhteistyö ovat kasvaneet ja muuttuneet, perusarvot ovat pysyneet samana. Specimin tietohallinto on suunnitelmallista, läpinäkyvää ja ennakoivaa - yllätyksiltä ei voi koskaan välttyä, mutta hyvällä ennakointityöllä ne eivät tunnu matkalla kuin pieninä töyssyinä. Oli tarve tietohallinnossa tai tietoturvassa mikä tahansa, voimme luottaa molemmin puolin yhteistyön toimivuuteen.