Teppo Suominen

Teppo Suominen

28.5.2021

Puustelli - Varmuus­kopioilla varmuutta toimintaan: Microsoft-var­men­nuk­sella liike­toiminnan turvaa

Puustellin logo

Puustelli on Suomen vanhimpia ja arvovaltaisimpia puuseppä- ja rakennusalan toimijoita. Yli 100 vuotta suomalaisille laadukkaita keittiöitä tarjonnut perheyritys todella ymmärtää, mikä arvo käsityöllä ja laadulla on tuotteen ja yhtiön uskottavuudelle.

Puustelli ja Remod ovat tehneet yhteistyötä varmuuskopioinnin saralla jo pidempään. Remod tarjoaa täyden varmuuskopioinnin Puustellin Microsoftin 365-ympäristöön pitäen huolta, että pahimman sattuessa tiedot ja tiedostot ovat aina tallessa.

M365-varmennus on Puustellille erityisen tärkeä, sillä suuri osa heidän tuotannostaan nojaa Sharepointin päälle tehtyihin ratkaisuihin. Puustellin strategia- ja suunnittelutyötä tehdään PowerApps-applikaatiossa, jonka listat sijaitsevat Sharepointissa.

Varmuuskopiointi pääsi arvoonsa, kun inhimillisen virheen vuoksi nämä listat sisältävä sivusto poistettiin Sharepointista. Kun sivusto oli poistunut myös roskakorista, ei Microsoftilla ole tallessa minkäänlaista palautettavaa dataa. Onneksi meillä oli täysi varmuuskopio Puustellin ympäristöstä, ja muutamassa tunnissa yhteydenotosta olimme saaneet kaiken varsinaisen datan palautettua ja listat sekä applikaation takaisin toimintaan.

Ikävä kyllä osa linkitetyistä tiedoista ei ollut varmistunut täysin, sillä Sharepointin varmuuskopiointi ei seuraa linkkitettyjä kenttiä loppuun asti varmuuskopioita tehdessään. Kyse on harmillisesta Microsoftin toimintatavasta, ja tämän takia Puustelli muuttikin applikaationsa toimintaa, ja he välttävät jatkossa linkitettyjä kenttiä tuotannossa.

"Meidän näkökulmastamme varmistusratkaisu on todella arvokas. Muutamalla käyttäjälisenssillä ja halvalla levypinnalla meidän toiminnallemme kaikkein tärkein data eli jaetut Teamsit ja erilaiset Sharepoint-sivustot tietoineen ovat aina tallessa." - Tietohallintopäällikkö Jori Ajosmäki, Puustelli Group Oy (Harjavalta-konserni)

Puustellin tehdasalue

Puustellin varmuuskopiot pidetään meillä myös tulevaisuudessa ja yhteistyö jatkuu. Lisäksi kehitämme M365-varmuuskopioihin paraikaa itsepalveluportaalia, jonka kautta käyttäjät voivat tarvittaessa ladata palautettavia tiedostoja ja kokonaisuuksia myös itsenäisesti.

Voit tutustua varmennuspalveluihimme tarkemmin täällä.